Байдън: Годишната инфлация остава неприемливо висока

NetNews

Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви днес, че годишната инфлация в страната, която през април отслабна леко до 8,3% от 8,5% през март, остава „неприемливо висока“, въпреки че показва признаци на забавяне, предаде БНР.

„Както казах вчера, инфлацията е предизвикателство за семействата в цялата страна и намаляването ѝ е моят основен икономически приоритет. Това започва с Федералния резерв, който играе основна роля в борбата с инфлацията в нашата страна. Отвъд Фед, моят антиинфлационен план е фокусиран върху намаляване на разходите, пред които са изправени семействата, и намаляване на федералния дефицит“, посочи американският президент.

„Републиканците в Конгреса говорят за инфлацията, но единственият им план е да повишат данъците на работещите семейства, като извадят още повече пари от джобовете им. Ако са сериозни по отношение на инфлацията, те трябва да ми изпратят двупартийния законопроект за иновации, за да се укрепят нашите вериги за доставки и за да се произвежда повече в Америка, заедно със законодателство, което намалява разходите и намалява дефицита, намалява сметките за лекарства, отпускани по лекарско предписание, както и тези за комунални услуги, и да се възстанови справедливостта на нашето данъчно облагане“, подчерта още Байдън.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Иво Христов: Внушава ни се, че доставките на оръжие са проява на хуманност

Разбира се, че можем да живеем без руски газ, но на каква цена? Нека първо видим откъде, как, в какъв срок, с какъв ритъм, но ми е трудно да повярвам, че геополитиката може да отмени географията – дистанцията, от която ще трябва да получаваме газа, пътните разходи и разходите по […]