Байдън приветства транссексуалните хора като „едни от най-смелите“

NetNews

Белият дом предприе сериозни усилия по случай Международния ден за видимост на транссексуалните хора, обявявайки административни промени и отправяйки предупреждение към управляваните от републиканци щати, които се борят срещу свързаните с половата идентичност политики в здравеопазването, образованието и женския спорт, пише в. „Вашингтон таймс“.

Още по темата

1 апр 2022 08:10

104

Правителството на Байдън обяви, че вече ще има възможност полът да бъде отбелязван с хикс в американските паспорти, издигна знамето на трансексуалната общност пред министерството на здравеопазването и хуманитарните въпроси и похвали преминаването от „основаващи се на пола“ към „полово неутрални“ проверки на летищата, отбелязва изданието.

Президентът направи видеообръщение, в което каза на транссексуалните хора, че правителството е готово да ги защитава, и остро разкритикува „омразните законопроекти“, прокарвани в законодателните събрания на управлявани от републиканците щати.

Въпреки неговата съпротива обаче тези законопроекти отбелязаха доста успешна седмица, посочва вестникът. Губернаторът на Флорида Рон Десантис постави началото в понеделник, като подписа законопроект за правата на родителите в образованието, който забранява в училищата да се преподава материал, свързан с половата идентичност и сексуалната ориентация, на деца в началните класове.

В сряда губернаторите на Аризона и Оклахома – Дъг Дюси и Кевин Стит, подписаха законопроекти, забраняващи на атлети от мъжки пол по рождение, да участват в спортни дейности за жени. Очаква се и други щати да направят същото. Камарата на представителите на Тенеси прие вчера подобна мярка.

Дюси подписа законодателство, забраняващо хирургическите интервенции за смяна на пола за лица под 18-годишна възраст. Според него законопроектът ще защити децата.

Министърът на здравеопазването и хуманитарните въпроси Хавиер Бесера атакува подобни законодателни мерки, като издаде вчера насоки, които „ясно показват, че щатите би трябвало да използват своите системи за социална грижа за децата, за да насърчават безопасността и подкрепата за младежите, принадлежащи към ЛГБТКИ+, като е важно да се отбележи, че това може да включва достъп до грижи за полово утвърждаване“, посочва „Вашингтон таймс“.

Байдън очерта нови политики за насърчаване на равенството и приветства транссексуалните хора като „едни от най-смелите“ в САЩ, пише в. „Дейли телеграф“.

Тези политики включват полово неутрални скенери за проверка на летищата, онлайн ресурси за транссексуални деца и техните семейства и възможност хората да отбелязват своя пол с хикс в заявленията за паспорт.

Президентът порица „опасните антитранс“ закони, определяйки ги като „неамерикански“, и заяви, че посетителите в Белия дом ще могат да отбелязват своя пол с хикс.

Според организацията „Свобода за всички американци“ републиканците в щатски законодателни събрания са внесли от началото на годината над 160 законопроекта против ЛГБТ. В сряда Оклахома стана 13-ият щат, забранил на транссексуални да участват в спортни дейности за жени, отбелязва изданието.
/БТА/
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Лунна диета за април

Пролетта настъпи, посрещаме и месец април. Мотивирани да имаме една прекрасна пролет, поглеждаме към календара. Време е за лунната диета. Първата фаза на Луната от режима е на 1 април – новолуние. Новолунието в знака на Овен, което ни носи много промени. Повече за него можете да прочетете тук. Лунната […]