Бакалов: Тодор Живков не казваше „разпоредих“

NetNews

"Не мога да намеря един случай, изказване на Тодор Живков от едно време, да казва "разпоредил съм", "аз разпоредих", "наредих".

Погрешно сравняват Борисов с Тодор Живков. Макар Живков да беше едноличен господар 33 години", пише журналистът Иван Бакалов във "Фейсбук". "Онзи разпределяше отговорности и никога не е говорил от свое име, че ни спасява, дава по 50 лв. на пенсионери дава пари за път, болница. А тогава нямаше фондове да раздава. Нямаше и демокрация – Живков спокойно можеше да казва "наредих", "заповядах"… Не че го хваля, сравнявам със сегашния при демокрацията. Сега имаме уникален премиер, който в условията на парламентарна демокрация заповядва еднолично, назначава на изборни длъжности извън неговата власт, разпределя бюджет с едно обаждане, нарежда на депутатите да отменят приет предишния ден закон и т. н."

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Здравният министър за починалия пред болница във Варна: Ще има наказани

Тече проверка и ще има наказани по случая с човек, починал пред болница „Св. Анна“ във Варна. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в сградата на Министерския съвет във връзка с разпространението на коронавирусната инфекция в страната. „Няма да толерирам човешки лошо отношение към пациентите. Това, което […]