Банско очаква силен летен сезон

NetNews

Вече с пълна сила вървят резервациите за летните месеци юли и август. Огромната част от гостите на града под Тодорка ще са български туристи, обобщава pirinpress.com.

„Ще се разчита основно на вътрешния пазар. Радващо е, че хората в България оценяват това, което правим за тях. Разбира се, че те идват най-вече заради красивата Пирин планина, но също така са впечатлени от новата хотелска база, от качественото обслужване. Очертава се много силен летен сезон”, заяви Бурхан Немутлу, който е сред най-опитните хотелиери в Банско, управител на хотел „Регнум”.

Другата добра новина за бранша е, че туристите от страната не идват само за 1-2 нощувки. През юли масово има резервации от 5 до 10 нощувки, а през август, когато е отпускарският месец, те са още по-дълги – между 10 и 15 нощувки. Тези дълги престои са показател за нивото на туристическата услуга в град Банско, която по нищо не отстъпва на тези в другите европейски курорти. Сериозен проблем за хотелиерите и ресторантьорите си остава липсата на достатъчно квалифицирани кадри. Затова се налага някои от тях да наемат чужденци, за да могат да посрещат своите гости и да не пада нивото на обслужването.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бащата на Валери Божинов и ВиК стигнаха до съда

„Надявам се Административният съд във Велико Търново да излезе с решение, което да спре своеволията на монополите като ВиК-Йовковци“. Това заяви пред ФАКТИ бащата на футболната ни звезда Валери Божинов. Утре е делото, което Божинов-старши заведе срещу дружеството. След като през февруари Емил Божинов получи сметка за вода от 1300 […]