Барселона премина лесно през Уеска

NetNews

Барселона разби у дома последния Уеска с 4:1 в среща от 27-ия кръг на испанската Ла Лига и се върна на втората позиция с две точки пред шампиона Реал (Мадрид) и на четири след лидера Атлетико (Мадрид). Лионел Меси (13, 90) блесна с два гола и една асистенция, а освен това изравни рекорд на бившия си съотборник Шави, след като записа своя мач номер 767 с фланелката на каталунците. Клубът бе е подготвил гигантски банер, разположен зад една от вратите, със снимка на Шави и Меси и надпис: „767 мача, докосвайки небето“. Антоан Гризман (35) и Оскар Мингеса (53) вкараха другите попадения за успеха, а Рафа Мир (45+4-дузпа) се разписа за гостите.

Домакините взеха инициативата от самото начало и в 13-ата минута Лионел Меси им даде аванс с удар от границата на наказателното поле. Каталунците продължиха да доминират, а в 33-ата минута Жорди Алба остана на сантиметри от шестия си гол за сезона. Две минути след това вратарят Фернандес за втори път извади топката от мрежата след мощен шут на Антоан Гризман.

В 42-ата минута Френки де Йонг шутира и топката се отклони в напречната греда, а след това стражът на Уеска успя да я докосне и да предотврати гола. В добавеното време на първата част след контраатака на гостите се стигна до дузпа, отсъдена и след намесата на VAR за нарушение на вратаря Тер Щеген срещу Рафа Мир, който преигра в ситуацията, след като топката вече бе далеч от него и германският страж само го докосна. Потърпевшият бе точен от бялата точка и намали изоставането на гостите.

След почивката в 53-ата минута Оскар Мингеса насочи топката във вратата на Фернандес с глава след центриране от корнер. Четири минути след това Рафа Мир пропусна да се разпише за втори път в двубоя от няколко метра на празна врата. В 82-ата минута той отне от Тринкао, но отново шутира неточно.

В последната 90-а минута Лионел Меси вкара втори страхотен гол, който бе под номер 21 за него през сезона в Ла Лига, оформяйки крайния резултат.

След успеха си Барселона събра 59 точки и се завърна на втората позиция с аванс от две пред Реал (Мадрид). Каталунците изостават на 4 точки от лидера Атлетико (Мадрид). Уеска остава на дъното с 20 точки и на 4 от спасителната 17-а позиция, на която се намира Елче.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ливърпул успя да излъже Уулвърхемптън

Шампионът Ливърпул спечели с 1:0 при визитата си на Уулвърхемптън в мач от 28-ия кръг на английската Висша лига и записа трета победа в последните си четири гостувания за първенство, връщайки се в битката за топ 4. Иначе мърсисайдци, които записаха девета поредна шампионатна победа над „вълците“, са в кошмарна […]