БДЖ предлагат да се увеличи възнаграждението на машинистите

NetNews

„БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД и „БДЖ – Товарни превози ЕООД“ излязоха с официално предложение до синдикалните организации да бъдат извършени промени в Колективния трудов договор, които да включват допълнителното възнаграждение на локомотивния персонал в дружествата.

Предложението на дружествата е трикратно да бъде увеличено възнаграждението за пропътуван километър на локомотивните машинисти и двукратно на помощник-машинистите, които изпълняват служебните си задължения по време на пътуване, като им се изплащат суми за пропътуван километър в размер на 0,11 лв./км за машинистите и 0,07 лв./км за помощник-машинистите, съобщиха от БДЖ.

Освен това при пътническите превози е предложено и допълнително възнаграждение за локомотивните машинисти, които са обучени да обслужват новодоставените локомотиви Smartron. За тях се предлага на всеки изработен час или част от него, да се заплаща допълнително по 3,40 лв.

От началото на следващата година с 6,55% ще бъдат увеличени и основните заплати на всички работници и служители в дружествата.

Предложенията за допълнителни трудови възнаграждения на локомотивния персонал са част от усилията на БДЖ да подобри работната среда и условията на труд на работниците при изпълнение на трудовите им задължения, което е неразделна част от подобряването на предлаганата услуга като цяло.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Селекционерът на Замбия бе обвинен в сексуално насилие над сервитьорка

Селекционерът на националния отбор по футбол на Замбия – Милутин Средоевич, бе обвинен в сексуално насилие над сервитьорка в крайморския южноафрикански град Порт Елизабет. Съдебните власти в страната обясниха, че 51-годишният мъж се е явил в полицията за снемане на показания. Властите в Република Южна Африка съобщиха, че Средоевич не […]