Безлов: Прави впечатление огромната разлика в смъртността

NetNews

„Има лек спад на новозаразените с коронавирус и на смъртните случаи, с цялата условност, която стои при един такъв извод. През последната седмица най-зле беше ситуацията във Варна, в Бургас, в Ямбол, а най-добре в Кърджали и в Търговище, говорим колко са диагностицирани на 100 000 души население. При София има рязък спад на броя диагностицирани, но дискусията остава – дали защото повече антигенни и по-малко PCR тестове се правят“.

Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

По думите му разделението в обществото го има не само у нас, но в нашата страна е подчертано ниска социалната солидарност.

„Прави огромно впечатление огромната разлика в смъртността – София има свръх ниска смъртност в сравнение с региони като Монтана, Видин, Русе, Разград. Прави впечатление разликата в смъртността между подобни градове като Пловдив и Варна, в Пловдив тя е значително по-голяма. Проблемът е равнището на болничната помощ, на здравната система… Виждат се и проблеми с политическата реакция. Няма опозиционна политическа формация, която да каже – направете локдаун. В САЩ или във Великобритания опозиционните партии имаха много рязко търсене на локдаун“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Путин се надява на подобрен диалог със САЩ

Държавният глава на Русия Владимир Путин обяви, че се надява новата администрация на САЩ да подобри отношенията между двете страни, съобщи ТАСС. Новият американски държавен глава се определя като човек с опит. Путин очаква той да разбере отношенията между двете страни. Той се надява, че ще се намери решение за […]