Безплатни дърва за пострадалите от наводнението в Карловско

NetNews

Безплатни дърва за пострадалите от наводнението в Карловско

Снимка: БГНЕС

По минимум 50 куб. метра дърва за огрев на ден ще бъдат доставяни от днес в пострадалите от наводнението от 2 септември 2022 г. карловски села Богдан, Каравелово и Слатина, съобщи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Той е получил уверение от директора на Държавно горско стопанство – Карлово инж. Златю Кличев, че повече няма да има забавяне в осигуряването на дървата.

Дървата за огрев са част от дарението на Пловдивската света митрополия и лично на митрополит Николай за пострадалите домакинства. Още през есента Пловдивският митрополит обяви намерението си да предостави по 4 куб. метра дърва на всяко пострадало семейство.

Кметът на общината е издал заповед, с която задължава кметовете на кметства изготвят график за раздаване на дарението. Първите дърва ще пристигнат в с. Каравелово, след това ще бъдат доставяни количества и в другите две села.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Над половин милион пътници преминали през летище София за януари

Снимка: БГНЕС Общо 516 865 пътници са преминали през летище София в първия месец на годината, съобщиха от аеропорта. Отчита се ръст спрямо предишните две години, но въпреки това все още пътникопотокът не е достигнал нивата отпреди пандемията през 2019 година. Пътуващите по вътрешни линии през януари са 13 636, […]