Безплатно IT обучение за деца в Ямбол предлага Училищната Телерик Академия

NetNews

Ученици от Ямбол имат възможност да запишат пълен курс на обучение по информационни технологии, при това напълно безплатно. Организатор е националната Ученическа Телерик Академия – най-мащабната инициатива за безплатно IT обучение в страната.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Занятията се провеждат в базата на Общински детски комплекс – Ямбол на ул. „Търговска” 27 (бившата сграда на НУ „Св. Св. Кирил и Методий”)

Обучението е организирано в две възрастови групи: от 4 до 7 клас и от 8 до 12 клас. Децата в прогимназиална възраст могат да избират между два модула: „Дигитални науки” и „Разработка на игри”. За по-големите темата на обучението е „Уеб програмиране”. Организаторите правят важното уточнение, че за прием не се изискват предварителни знания в тези области.

Записването за групите е до 10 октомври. Кандидатстването е онлайн на: https://www.telerikacademy.com/school/locations , с въвеждане „Ямбол” в полето за локация. Желаещите да се обучават трябва да решат тест от 30 логически задачи в рамките на 45 минути.

Занятията започват в края на октомври и ще приключат през юли 2022 г. Провеждат се всяка събота, като ученикът трябва да носи собствен лаптоп.

„С помощта на интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия учениците надграждат креативността и логическото си мислене, придобиват умения за решаване на проблеми и ключови дигитални компетенции. Придобитите познания са полезни за всички професии и сфери на развитие, включително и в един от най-перспективните сектори у нас – ИТ”, споделят организаторите.

След успешно завършване, учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга програма.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рашков вади катаджиите от храстите

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е разпоредил служителите на пътна полиция вече да не се крият, докато изпълняват задълженията си по спазване на Закона за движение по пътищата. Това обявява той в отговор на писмен въпрос от парламентарния контрол на депутата от "Демократична България" Мартин Димитров относно практиката, позната още […]