Без задължителен технически преглед за автомобилите в Русия

NetNews
Без задължителен технически преглед за автомобилите в Русия

Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа закон за отмяна на задължителния годишен технически преглед на личните превозни средства.

Текстът беше приет от двете камари на парламента на 22-и и 24-и декември и засяга около 50 милиона автомобили и мотоциклети в Руската федерация.

Техническият преглед остава задължителен за таксита и други видове транспорт за хора, както и за лични превозни средства, които се използват за служебни цели. На преглед подлежат и автомобили и мотоциклети по-стари от четири години в случай на продажба и регистрация, както и при осъществяване на конструктивни промени.

Контролните органи могат да изпратят превозното средство на преглед само при очевидна техническа неизправност, която създава риск за автомобилното движение. В правилника се запазва точката, която задължава собствениците да следят за техническото състояние на собственото си превозно средство.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След 50 мин разговор: Какво си казаха Байдън и Путин?

Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди руския си колега Владимир Путин за твърд отговор на САЩ при евентуално нахлуване в Украйна, а лидерът на Кремъл заяви, че антимосковските санкции биха били „колосална грешка“. След 50-минутен телефонен разговор – вторият между двамата лидери в рамките на малко повече от три седмици […]