Без обвинения за Хаджигенов и Бабикян за боята по руското посолство

NetNews

Без обвинения за Хаджигенов и Бабикян за боята по руското посолство

Снимка: БГНЕС

Софийска районна прокуратура няма да привлича към наказателна отговорност Николай Хаджигенов и Арман Бабикян и няма да ги задържа за срок до 72 часа, съобщават от държавното обвинение.

Малко преди 17:00 ч. полицай от 1-во РПУ в София е докладвал пред прокурор от Софийска районна прокуратура, че по-рано през деня от органите на МВР е образувано досъдебно производство за хулигански действия срещу Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Още по темата

8 апр 2022 15:38

410

Двамата бяха задържани по време на протест пред руското посолство.

След запознаване с доказателствата, наблюдаващ прокурор е преценил, че на този етап няма основания за задържането на двете лица и за привличането им към наказателна отговорност. Дадени са указания на органите на МВР за продължаващи действия, съобщават от прокуратурата.

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов бяха задържани този следобед пред руското посолство в София, след като двамата заляха табелата му с червена боя.

Те бяха отведени в Първо РПУ, пред което тази вечер се готвеше протест във връзка с тяхното задържане.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

50 000 вида паяци пълзят по Земята

Колко паяка можете да назовете? Освен ако не сте арахнолог, едва ли ще се сетите за повече от 20. Но по Земята пълзят и плетат мрежи десетки хиляди паяци, съобщиха тази седмица от Природонаучният музей в Берн, Швейцария. До момента са регистрирани внушителните 50 000 вида, които са открити и […]