Без такса за тротоарно право

NetNews

Общинските съветници в Пловдив отмениха събирането на такса „тротоарно право“ на заведенията до 31 май. Доводът на предложението на Слави Георгиев е, че в момента тези бизнеси имат нужда от помощ предвид тежката година, която изпращат. Предложението му беше подкрепено от всички политически сили. Предварителното решение на администрацията беше таксата да отпадне само до края на януари.

Заместник-кметът по финанси Величко Родопски заяви, че таксите, които са за открито сервиране не са променяни от 2011 г. и са достатъчно ниски и към този момент. Въпреки това съветниците решиха да подпомогнат бизнеса като удължиха с 3 месеца данъчните облекчения.

Собственици на заведения в Града под Тепетата се събраха пред градския Дом на културата. Те настояваха таксите да отпаднат до края на август. Също така искат да бъде удължен срокът на договорите на удълженото работно време. Тъй като през изминалата година са платени всички такси, а то не е ползвано 5 месеца.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мария Габриел: Инвестираме 10 милиарда евро в подкрепа на иновациите за възстановяване от кризата

Днес Европейската комисия предложи да се създадат 10 нови европейски партньорства между Европейския съюз, държавите членки и/или промишлеността. Целта е да се ускори възстановяването от последиците на пандемията, да се подпомогне екологичния и цифровия преход, и европейската промишленост да стане по-устойчива и подготвена за възможни бъдещи кризи. Европейските партньорства се […]