Беларус изгони полски дипломат след скандал с катастрофа

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Беларус изгони полски дипломат след скандал с катастрофа

Александър Лукашенко. Снимка: архив, БГНЕС

Беларус експулсира полски дипломат след появили се информации, че полски служители са се опитали да помогнат на мъж, обвинен в отговорност за фатална автомобилна катастрофа, да напусне страната, предаде ДПА.

Консулът от Брест е експулсиран, съобщи полското външно министерство и допълни, че въпросът все още се изяснява.

По-рано беларуското външно министерство заяви, че дипломатът е бил експулсиран и добави, че не вижда възможност той да продължи да работи на територията на Беларус.

Полски гражданин е заподозрян, че е причинил пътнотранспортно произшествие, при което са загинали две беларуски момичета, посочват източници в Беларус. На мъжа му било забранено да напуска Беларус, но той се опитал да се върне в Полша, за да избегне наказателно преследване.

Източниците казаха, че опитът му за бягство, предотвратен от беларуски гранични служители, е иницииран и организиран от служители на полското генерално консулство в Брест.
/БТА/

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Британски мобилни оператори засега отлагат таксите за роуминг в Европа

Снимка: архив, БГНЕС Британски мобилни оператори отлагат временно връщането на таксите за роуминг в Европа. Мярката трябваше да влезе в сила от началото на 2022 г. съгласно договореностите за Brexit, въпреки че някои оператори имат планове за по-късно през годината, предаде БНР. „Vodafone“ бе планирал връщането на роуминга за 6 […]