Беларус прехвърля военна техника за проверка на „реакция на терористични актове“

NetNews

Беларуските власти обявиха намерението си да проведат в сряда и четвъртък, 7-8 декември, „проверка на държавната система за реагиране на терористични актове“, съобщи БелТА.

Според беларуската държавна информационна агенция, позовавайки се на Държавния секретариат на Съвета за сигурност на страната, се планира прехвърляне на военна техника и личен състав, но не се посочва каква точно и в какви направления.

Освен това жителите на Беларус са предупредени за въвеждането на временни ограничения за движение на граждани и превозни средства по определени обществени пътища и местности, както и за „използване на имитация на оръжие за учебни цели“.

На 10 октомври Александър Лукашенко обяви началото на формирането на регионална групировка войски, чиято основа ще бъдат военнослужещи от беларуските въоръжени сили. Според Лукашенко решението за създаването на групата е взето по време на преговорите с Владимир Путин.

Украинските власти предупреждават от месеци, че Беларус и Русия може да планират съвместно нахлуване през северната граница на Украйна.

В същото време, според представители на украинските власти, те не разполагат с разузнавателни данни, които да показват формирането на група войски, необходима за подобно нахлуване.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

НАП: Преди да започнете да залагате онлайн, проверете дали платформата има лиценз

Националната агенция за приходите е регистрирала 16 сайта за онлайн залози, като за последната година те са 10, а до 2021 г. са били едва 6. Спрените хазартни платформи заради липсата на лиценз са над 130, като пълният списък, както и този с регламентираните сайтове за онлайн залагания, са публикувани […]