Белгийският премиер получава месечна заплата от 20 800 евро

NetNews

Премиерът на Белгия Александер де Кро съобщи, че получава месечна заплата от 20 800 евро, която след облагане достига около 15 000 евро. Няма да крия, че от политика в нашата страна се печели добре, заяви той.

Де Кро участва в предаване на една от най-гледаните местни телевизии, където бе помолен да познае цените на някои хранителни стоки. В два от три случая той не успя да посочи близка до истинската цена.

Белгийският премиер отбеляза, че пазарува храна не повече от десетина пъти годишно и тази задача е основно за съпругата му. Той добави, че не пазарува от Франция, както правят много негови сънародници заради по-ниските цени там.

Водещите на предаването дадоха примери, които ясно показват, че много от основните хранителни стоки във Франция се продават около два пъти по-евтино. Де Кро призна, че една от причините за това са множеството допълнителни белгийски данъци и такси, които водят до оскъпяване.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Фермерите в Нова Зеландия излязоха на протест

Фермери в Нова Зеландия се събраха в градове в цялата страна, за да протестират срещу плана на правителството да бъде първата страна в света, която облага емисиите от селскостопански животни, съобщава „Ал-Джазира“. Опашки от трактори и други превозни средства блокираха движението в Уелингтън, Оукланд, Крайстчърч и други градове в четвъртък. […]