Белият дом обясни защо САЩ иска допълнителни $33 млрд. помощ за Украйна

NetNews
Американската администрация може да похарчи само 250 милиона долара за военна помощ на Украйна, това е всичко, което е останало от 3,5 милиарда долара, отпуснати за тази цел от Конгреса през март тази година.

Това съобщи в четвъртък на брифинг говорителката на Белия дом Джен Псаки. „Както знаете, имахме 3,5 милиарда долара помощ за сигурност. Около 250 милиона от тях са останали. Разбира се, ще работим, за да ускорим и предоставим това на украинците, но за да продължим да им помагаме, да помогнем за гарантирането на наличност, да разполагат те с необходимите оръжия, има спешна нужда да се придвижи напред (в Конгреса) с това финансиране“, каза тя.

Стенограмата на брифинга беше разпространена от пресслужбата на Белия дом.

В четвъртък президентът Джо Байдън подаде искане до Конгреса на САЩ за допълнителни $33 милиарда в Украйна за сигурност, икономическа и хуманитарна помощ. Както обясни Белият дом, изразходвани са почти всички средства, одобрени от Конгреса през март за тези цели. В тази връзка се изпраща ново искане до законодателите.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Цветът на очите разкрива характера

Въпреки че цветът на очите се определя основно от количеството и разпределението на пигмента меланин, мнозина отдавна смятат, че той е свързан и с личностните черти. Разберете какво казват очите ви за вашия характер, представено от „Локално“, пише БГНЕС: Черни очи Хората с черни очи се считат за много темпераментни, […]