Бензиностанциите няма да спрат работа по празниците въпреки усложнената обстановка

NetNews

Въпреки усложнената обстановка и спадналото в пъти потребление бензиностанциите в цялата страна продължават да работят и ще обслужват своите клиенти за Коледните и Новогодишни празници при спазването на всички противоепидемични мерки. Това заяви Георги Тенев, юрист на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Спазвайки мерките за ограничаване разпространението на COVID-19, на този етап всички обекти ще продължат да работят с обичайното си работно време, като се съблюдава редът за обслужване на клиенти и нормите за превенция в настоящия момент, увери той.

"Информацията, която постъпва от нашите членове показва, че бензиностанциите се поддържат в съответствие с предписанията на здравните власти, на централно и местно ниво и се взимат всички мерки за съхраняване живота и здравето, както на служителите, така и на клиентите. В тези трудни времена търговците на горива съзнават своята отговорност за стриктно спазване на засилените мерки за дезинфекция и чистота в своите обекти и не жалят средства затова", подчерта Тенев.

На входа на всеки търговски обект са разположени дезинфектанти, влиза се задължително с предпазна маска и при спазване на дистанция между клиентите от поне 1.5 метра. Избягва се струпването на хора, а служителите са оборудвани с предпазни средства.

"Въпреки завишените разходи по дейността за сметка на намалените приходи представителите на бранша продължават съвестно да спазват всички предписания за ограничаване разпространението на COVID-19 и в тези трудни месеци да гарантират достъпа до качествени горива във всички точки на страната. Това можем да твърдим със сигурност за нашите членове, които са предимно малки и средни компании", каза още Тенев.

"Голяма част от нашите членове са малки, семейни фирми с по един или двама служители, извън семейството, но същевременно част от него. Както за тези наши членове, така и за фирмите с по-голям брой нает персонал, заразяването на член от колектива, респективно поставянето под карантина на целия екип, е травмиращо и същевременно е риск, равнозначен на отпадане от пазара", коментира още Георги Тенев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вратарят на ЦСКА 1948 се обясни публично в любов на гаджето си

Вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов използва публикация в Инстаграм, за да се обясни публично в любов на гаджето си. 22-годишният играч на „червените” и Инстаграм моделът Вероника Иванова позират облечени с екипи на тима в компанията на кучето им, което също е издокарано в червено. Вижте тази публикация в […]