Бившият и настоящият областни управители на Ямбол си благодариха за приемствеността

NetNews

Новоназначеният от служебният кабинет за областен управител на Ямбол Георги Чалъков днес символично прие поста от предшественика си Васил Александров. В момента Чалъков е без заместници, след като вчера досегашния зам.-областен управител Биляна Кавалджиева е подала молба за напускане. Очакванията са в рамките на седмица служебният премиер Гълъб Донев да обяви назначения и на зам.-областни управители.

Организацията на предстоящите извънредни парламентарни избори е основен приоритет, обяви новият областен управител Георги Чалъков. Утре той ще води и консултациите между политическите сили за състав нае Районната избирателна комисия.

Работа по довършването на новата болница  и по ремонт на пътната инфраструктура в региона са други акценти, които Чалъков очерта като фокус на вниманието му. Особено важно на първо време е да се осигури зимното поддържане на пътищата, изтъкна той.

И Георги Чалъков, и Васил Александров не се ангажираха с конкретика какво е актуалното състояние по темата с довършването на новия болничен комплекс. Относно замразените ремонти на републиканските пътища се очаква решение от новия служебен кабинет.

Досегашният областен управител Васил Александров изтъкна три основни теми в работата си досега – осигуреното финансиране от втория транш от 13,5 млн. лв. за строителството на новата болница, овладяването на Ковид-кризата, без да се влиза в извънредни ситуации и помощта за украинските бежанци в Центъра за временно настаняване в Елхово – с осигуряване престоя им с храна и медицински грижи, съвместно с община Елхово и БЧК – Ямбол.

Бившият и настоящият областни управители си благодариха са приемствеността в работата по ключовите теми на региона.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Най-скъпата продукция в историята на Netflix

Райън Гослинг, Крис Еванс и Ана де Армас са звездите в „Живи сенки“, най-скъпата продукция в историята на Netflix, филм с бюджет от около 200 милиона долара, чиято премиера стана факт преди броени дни. На хартия лентата притежава всички предпоставки да бъде класика в жанра си – базирана е на […]