Бивш английски рефер обясни, защо голът на Бруно Фернандеш е редовен

NetNews

Бившият английски рефер Крис Фой написа специален коментар за Daily Mail, в който обяснява, защо решението на Стюарт Атуел в „Манчестърското дерби“ е правилно, когато зачете гола на Бруно Фернандеш, въпреки нередовната позиция на Маркъс Рашфорд.

Фой цитира Правило №11, според което играч може да бъде наказан, ако влияе на съперник, пречейки му явно да предприеме действия, които не му позволяват да отиграе топката.

Английският нападател бе обект на подаването от Касемиро, подгони топката между Нейтън Аке и Мануел Аканджи, докато те пренебрегнаха позицията на португалския халф, който отправи головия си изстрел на сантиметри от краката на своя съотборник.

Помощникът – Дарън Кан, развя флага си в последствие, за да призова Атуел за коментар помежду им. В същото време Майкъл Оливър следи ситуацията в стаичката за ВАР. Всички арбитри тогава са единодушни, че правилата са спазени.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пиян шофьор без книжка помете паркирали коли в с. Йоаким Груево

Шофьор помете няколко паркирали коли и стълб за електрозахранване на главния път в село Йоаким Груево. По думите на свидетели водачът е употребил алкохол и няма шофьорска книжка. Освен това водачът е избягал от мястото на инцидента. По-късно е задържан в Ново село. Източник fakti.bg.