Бизнесът с препоръки за Бюджет 2022

NetNews

Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява в държавния бюджет за следващата година да се гарантира финансирането на COVID мерките в подкрепа на икономиката, на последствията от енергийната криза и подобряването на бизнес средата.

До момента Министерството на финансите не е представило актуализирана средносрочна бюджетна прогноза за периода до 2024 година, което допълнително затруднява планирането в икономиката, се казва в позиция на бизнес организацията.

Асоциацията на индустриалния капитал излезе с препоръки към Бюджет 2022, за да бъде своевременно осигурено в него финансирането на най-важните политики през следващата година, които според работодателската организация са осигуряването на средства за противодействие на последиците от Covid кризата, за преодоляване на икономическата и енергийната криза, както и подсигуряването на политики за подобряване на бизнес средата и осигуряване на икономически растеж.

Бизнесът обаче е притеснен от факта, че Министерството на финансите все още не е предоставило актуализираната средносрочна прогноза за периода 2021 – 2024 година, което затруднява прогнозирането на макрорамката за развитието на българската икономика през следващата година.

Затова бизнесът прогнозира, че икономиката ни няма да се възстанови бързо, а брутният вътрешен продукт може да достигне или надмине предкризисните нива от 2019 година едва през 2022-ра.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Колко пари трябва да изкарвате, за да карате Audi A3?

Audi A3 бе представено в Европа в края на миналата година, но продажбите в САЩ започнаха едва преди около седмица. Заедно със стандартната версия на А3, американците получиха и спортните S3 и RS3. Освен всичката информация за моделите, която не се различава значително от тази при европейските модели, Audi Северна […]