АПИ обяви поръчка за първите 75,6 км от АМ „Русе – Велико Търново“

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществената поръчка за определяне на изпълнители за изработване на технически проекти и строителството на първите 75,6 км от автомагистралата „Русе – Велико Търново“. Тръжната процедура е в две обособени позиции. В първата е участъкът от Русе до Бяла, а във втората обходния път на град Бяла.

Прогнозната стойност на поръчката е 982,74 млн. лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 21 януари 2021 г. Документите за стартиране на процедурата са изпратени в Агенцията по обществени поръчки и предстои публикуването им.

Проектното трасе на автомагистралата е общо 132,84 км. и е разделено на три участъка: Русе – Бяла, обход на град Бяла и Бяла – Велико Търново. АПИ е предложила на Управляващия орган на ОПТТИ проектът за изграждане на АМ „Русе – Велико Търново“ да бъде включен за финансиране от бъдещата програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сексът при викингите: без оргазъм - край на брака

Епохата на викингите е оставила голяма следа в историята. Митологията им е повлияла на фентъзи-естетиката, на тематиката на популярни сериали, а образът на бруталния воин от скандинавските саги все така вълнува женските сърца. Woman.bg. представя някои доста интересни неща за сексуалния им живот. Как са съчетавали суровите жители на Севера […]