Атрактивно предложение за програмисти

NetNews

Властите на Обединените арабски емирства (ОАЕ) пуснаха специално предложение по програмата „Златна виза“ за IT специалисти. Целта е през идните 5 години да бъдат привлечени 100 000 програмисти. Целта е държавата да е в крачка с цифровата трансформация на цифровата икономика. В програмата ще могат да участват предприемачи, собственици на предприятия и стартъпи, специализирани в програмирането.

Програмата е създадена в сътрудничество с Google, Microsoft, Amazon, Cisco, IBM, Hewlett Packard Enterprise, LinkedIn, Nvidia и Facebook. Сред основните ѝ цели е създаване на 1000 цифрови компании в ОАЕ.

Министърът на ОАЕ по въпросите на изкуствения интелект, цифровата икономика и прилагането на дистанционната работа Султан ал Олам казва, че новата програма е насочена върху привличането на най-талантливите международни таланти в областта на кодирането. В програмата „Златна виза“ ще могат да участват специалисти от всички националности от всички възрастови групи.

В рамките на програмата организаторите ще поканят програмисти от цял свят, които ще трябва да решават държавни, икономически, технологични, медицински и технически проблеми. Университетите в Халив, Шардж и този за изкуствен интелект на името на Мохамед бен Заид (MBZUAI), както и Американският университет в Дубай също участват в програмата.

В рамките на програмата се увеличава властите на ОАЕ увеличават инвестициите в технологичните стартъпи от 0.4 млрд. USD на 1.1 млрд. USD.

Към момента ОАЕ разработват дългосрочна програма по привличането на таланти. Властите вече са взели решение, че ще предоставят гражданство на талантливите чужденци и 10-годишна „Златна виза“ за студентите. Също така наскоро беше одобрена и програма по привличане на специалисти за дистанционна работа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Audi прекратява производството на А1

Информацията за това, че Audi не планира повече да произвежда А1 не е нова, но тя официално бе потвърдена от изпълнителния директор на марката. В скорошно интервю пред Automotive News Europe, Дюсман разкри, че Audi не планира да покаже наследник на А1. Причините за това са няколко, като една от […]