Бомба със закъснител

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Инфлацията определено е проблем, който всички се надяват да изчезне, но в действителност тя ще се натрупва и ще доведе до нова криза през идните години. Прогнозата е на икономистите на Deutsche Bank, която заявява, че продължаващите икономически стимули при наличието на процес на ръст на инфлацията, дефакто са грешка, чийто негативни последици ще видим ако не днес, то най-късно през 2023 г.

Анализаторите не са съгласни и с решението на Федералния резерв и Централната банка за толериране на по-висока инфлация, което щяло да доведе до възстановяване на икономиката. „Напротив. Това води до рецесия и финансов стрес в световен мащаб и то най-вече в развиващите се пазари“, обяснява главният икономист Давид Фолкерц-Ландау.

Агресивни стимули и основни икономически промени ще доведат до дългосрочна инфлация, категорични са анализаторите на Deutsche Bank. Не на същото мнение са колегите им от Gоldmаn Ѕасhѕ. „Има съществени причини дa пoдĸpeпя пoзициятa нa Фeд, чe инфлaциятa e вpeмeннa. Eднa oт тяx e, чe пpeĸpaтявaнeтo нa дoпълнитeлнитe пoмoщи зa бeзpaбoтицa щe пpaти paбoтeщитe oтнoвo нa paбoтa пpeз cлeдвaщитe мeceци, ĸoeтo щe нaмaли нaтиcĸa зa пoвишeниe нa зaплaтитe“, казва Ян Xaциyc, глaвeн иĸoнoмиcт в банката.

От Deutsche Bank предупреждават, че ако в момента САЩ повишат лихвите ще се създаде хаос.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Бозуков: Голяма част от бюджета за земеделие е изчерпан, проекти изостават

Голяма част от бюджета за земеделие е изчерпан още през първите месеци на годината, а много от проектите в сектора изостават. Това заяви проф. Христо Бозуков, служебен министър на земеделието и горите в "Денят започва". Според министъра от началото на изборите в министерството на земеделието е настанала апатия и лежерно […]