7 компании получават финансиране за общо 280 000 евро от акселераторската програма на Innovation Capital

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Седем компании спечелиха доверието на инвеститорите на финала на акселераторската програма на Иновейшън Кепитъл и ще получат инвестиции общо за 280 000 евро. Инвеститорският ден Pitch @ The Beach се проведе в Beach Hub Kavatsi.

Общият брой на кандидатствалите за финансиране стартиращи компании в акселераторската програма е над 100. Пролетният профил на акселераторската програма XLRadar на Иновейшън Кепитъл беше насочен към идеи за електронна търговия, образование, здравеопазване и развлекателна индустрия. От всички кандидатствали общо 24 екипа преминаха през програмата за акселерация, като само 11 екипа достигнаха до представяне на идеите си пред журито на Инвеститорския ден Pitch @ The Beach.

Инвеститорският ден се проведе в присъствието на над 120 гости на събитието. Изключително интересен е съставът на журито за оценка на инвестиционните проекти, който се състои от професионални инвеститори и инвестиционни мениджъри, като: Innovation Capital, Neo Gravity, Impetus Capital, Sofia Angel Ventures, Vitosha Venture Partners, Eleven, СЕО Angels Club, Ayana Capital и Silverline, представляващи голяма част от инвеститорската общност в България.

На базата на направените презентации и отговорите на въпросите, инвестиционните решения на журито се отчитаха в реално време на електронната платформа за гласуване REAL VOTE. Спечелилите 7 компании получиха стилни плакети и чек за извършване на инвестицията.

Компаниите, които се очаква да получат финансиране от 40 000 евро (25 000 евро дялова инвестиция и 15 000 евро в услуги), са:

1. Healthyco – софтуер за дигитална патология и диагностициране на онкологични заболявания;

2. DoggoCollar – високотехнологичен продукт за следене на важни жизнени показатели на домашни любимци – кучета, включително маршрут и местоположение;

3. Closer 2 U – технологична иновация за хранене на бебета: 3D принтиран накрайник на биберон във формата на анатомично майчино зърно;

4. Bum Bam – платформа за споделено работно пространство, даваща нови възможности за работна среда на открито пространство, както и възможност за допълнителни доходи на наемодателите;

5. 8% (Pharma Works) – решение в помощ на големите фармацевтични компании и пациентите, нуждаещи се от специфично лечение;

6. Unity Pass – портал за сигурна продажба на електронни билети;

7. Make My Cargo – B2B маркетплейс за организиране на спедиции по вода и въздух.

Иновейшън Кепитъл Фонд КДА, с основен инвеститор Фонд на фондовете, има инвестиции в над 60 компании на обща стойност над 5,5 млн евро. Общият брой на заетите лица в тези компании е над 150.

„Нашият екип посети областните градове в България и проведе срещи с повече от 150 представители на местните стартъп екосистеми. Срещнахме се с чудесни предприемачи, които имат хъс да реализират страхотните си идеи в сферите: образование, здраве, развлекателна индустрия и електронна търговия. Успяхме да открием компаниите, в които ще инвестираме. Вярваме, че чрез експертната ни помощ и активното съдействие на менторите в четирите вертикали, ще помогнем на стартъпите в програмата на XLRadar устойчиво да развият бизнес идеите си и да ги превърнат в успешни български предприятия от международно значение“, каза Ангел Ангелов, управляващ партньор в Innovation Capital.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Бургас, Фонд за капиталови инвестиции от групата на Българска Банка за Развитие (ББР) и Rocket Food.

За Иновейшън Кепитъл

„Иновейшън Кепитъл“ АД е фонд мениджър, управляващ фонд за рисков капитал в размер на 21,1 милиона евро за дялово и квази-дялово финансиране. Избран е като фонд мениджър от Фонд на фондовете („ФМФИБ“ ЕАД) да управлява ресурс по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и допълнителен капитал от независими частни инвеститори.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Затварят за туристи Паметника на свободата

От петък Паметникът на свободата на връх "Свети Никола" ("Шипка") временно ще бъде затворен за посещения заради продължаващите дейности по обследване на фасадата му. Предстои издигане на скеле от северната и западната стени на монумента. Посещенията се спират с цел безопасност за гражданите, докато се изгради скелето. При добри метеорологични […]