Бит от полицаи на протестите: Знаех, че прокуратурата ще си затвори очите

AdminNetNews

„Не съм учуден от това, което се случи. Предвидимо беше, че прокуратурата ще си затвори очите”, каза в ефира на NOVA Евгени Марчев, който е станал жертва на полицейското насилие зад колоните на Министерския съвет по време на антиправителствените протести през юли 2020 година. По думите му са го удряли четирима униформени, но понеже самоличността им не е изяснена, разследването трябва да бъде частично прекратено. Марчев разказва, че дълго време след побоя е имал проблеми с гърба, веднага е било установено и комоцио.

Адвокатът на пострадалия Полина Велчева обясни, че през 2021 година е повдигнато обвинение срещу четирима служители на реда, за които се е твърдяло, че са нанесли побой на клиента ѝ. По-късно разследването се прекратява, защото се оказва, че въпросните униформени са извършили такова нарушение, но не срещу Евгени Марчев.
„Установи се, че клиентът ми е бил бит, но не може да се установи кои са били лицата, които са нанесли побоя”, допълни юристът и каза, че има съмнение прокуратурата умишлено да забавя хода на разследването.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Канада изпраща тежка артилерия в Украйна

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо съобщи във вторник, че Отава ще изпрати още тежка артилерия на Украйна в отговор на молба на президента Володимир Зеленски, предаде ДПА. Трюдо заяви, че поддържа тесен контакт със Зеленски от самото начало и че последната молба от Украйна е за изпращане на тежка артилерия, […]