Близнаци са арестувани заради опит да скрият тялото на убития в Цалапица

NetNews

Братя близнаци от пловдивското село Цалапица са арестувани заради опит да скрият тялото на убития преди дни Димитър Малинов. Според разследващите те нямат участие в самото убийство. За него е заподозрян трети човек, който се издирва в Германия. След престъплението обаче един от братята е превозил трупа, а другият е намерил кирка, мотика и лопата, с които извършителят е заровил тялото.

Също така двамата братя от близкото сметище до мястото, където е извършено убийството, са донесли строителни материали, с които са покрили мястото, където било заровено тялото„, обясни в понеделник наблюдаващият прокурор.

В момента за този случай се водят две производства – за убийството от окръжна прокуратура и за укривателство, по което са арестувани 19-годишните близнаци.

Малинов изчезна преди десетина дни и след това бе обявен за издирване. Първоначално разследващите имаха показания, че той е жив. Няколко дни по-късно обаче се оказа, че свидетелят се е объркал и го е видял ден преди изчезването му. Основната причина за смъртта му са множество травми вследствие на побой. Предполага се, че двамата с извършителя са имали спор за пари.

Говорителят на пловдивската районна прокуратура Атанас Илиев на няколко пъти подчерта, че близнаците нямат участие в убийството. Те били потърсени от извършителя с молба за помощ. Двамата са знаели, че става дума за престъпление, извършено по жесток начин, коментира той.

Съзнавали са от субективна страна всички обстоятелства и са помогнали да бъде заровен трупът, да бъде скрит, за да се осуети наказателното преследване и дори да се укрие извършителят. Вероятно са приятели щом ги е потърсил„, каза Илиев. 

Предстои до края на деня на двамата младежи да бъдат повдигнати обвинения. В момента те са задържани за 24 часа.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пълен стадион за Сепси - ЦСКА

Сериозен ентусиазъм е завладял феновете на Сепси преди двубоя-реванш с ЦСКА. Привържениците на румънския тим изкупиха билетите за домакинството си според данни на портала, предлагащ ценните хартийки за срещата. Стадионът в Сфанту Георге е с капацитет за около 8000 зрители. 425 места са отредени за фенове на ЦСКА. ЦСКА загуби […]