Близо 1200 училища кандидатстват за STEM стаи

NetNews

1 200 български училища са кандидатствали за изграждането на високотехнологични класни стаи. Това каза Найден Шиваров, ръководител на Националния STEM център, пише БНР.

В училище „Стойо Шишков“ в Смолян има STEM -стая, но учителят Мария Пищалова казва, че е добре да има още една и за това училището кандидатствало по новата програма: „Това е една иновативна среда. Децата излизат от обичайната класна стая и там могат да съчетават различни науки в един учебен час“.

Найден Шиваров – директор на Националния STEM -център, казва, че към момента 1200 училища в категорията с до 200 ученика са подали заявления за изграждане на подобни класни стаи: „Децата ще имат възможност да работят в тези лаборатории, така желаното от всички нас интегрирано обучение, което да доведе теоретичните знания да доведат до реални практически компетенции“.

500 милиона лева са предвидени за STEM -центрове по Плана за възстановяване, припомни Найден Шиваров.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Откриват новия телескоп в астрономическа обсерватория "Рожен"

Нов роботизиран телескоп на Института по астрономия – БАН ще бъде официално открит днес в Националната астрономическа обсерватория „Рожен“. Сред поканените да присъстват на тържествената церемония, свързана с най-новата придобивка за астрономическата общност в България, са министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, председателят на […]