Близо 200 спортисти са блокирани в Белмекен

NetNews

180 спортисти са блокирани в националната спортна база в Белмекен. Снежните преспи са над 2 метра, а мокрият сняг е образувал снежна стена, съобщава БНР. Пътят до спортната база граничи с три общини и нито една от тях не се ангажира с почистването му. Комплексът разполага със собствен роторен снегорин.

Спортистите са в снежен капан, каза старши треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян:

"Тука наистина стана капан. Вали много силно и има силен вятър. Никой не може да се свържи с нас. Ще чакаме, докато снегорин не изчисти пътя''.

Почистването на базата ще започне най-рано утре следобед, каза управителят на комплекса Илиан Пищиков:

"Трябва да спре вятърът. Това е невероятна буря, на 2000 метра надморска височина сме. Утре до 10.00 часа го дават вятър от 80 метра в секунда, след това до 16:00 ч. го дават 30 метра в секунда. В момента има 2,5 метра сняг. Снегоринът е под снега. Трябва утре с ратрака да го открием. Не спре ли вятърът, ние нищо не можем да направим. Храна има, парното работи. Всички е нормално".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

28 януари 1986 г. Чалънджър (ВИДЕО+СНИМКИ)

На 28 януари 1986 година се случва може би най-кошмарната катастрофа в цялата история на НАСА. При всички останали трагедии – на "Аполо 1", на "Союз 1", "Союз 11", "Колумбия" и "СпейсШипТу", не е имало милиони зрители, които да наблюдават трагедията в реално време, припомня сайтът Космос. Като цяло широката […]