Блокираните на летище във Франкфурт българи настояват за обезщетения

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт повече от 14 часа без храна и вода. Самолетът за София ще може да излети преди 21:00 часа тази вечер. Потърпевшите настояват за обезщетения.

Още по темата

8 яну 2022 10:28

53

Полетът от Франкфурт за София е трябвало да излети в 22:30 часа в петък, но заради обилен снеговалеж самолетът остава на пистата заедно с пътниците в него, първоначално с кратко закъснение.

„Половин час закъснение на полета. Чистят пътищата. Много е заснежено, много сняг има. Ето, чакаме. Половин – един час ще чакаме. Поседнали сме тука готови за полет, но полет няма“, каза Меркан Сали, който е пътник в самолета.  

Самолетът обаче не излита, а 150 пътници, сред които и 12 бебета остават в него през цялата нощ без храна и вода. В социалната мрежа част от потърпевшите разказват, че след кошмарната нощ е започнала подписка с искане за обезщетения от самолетния превозвач.

Bulgaria ON AIR се свърза с консулството ни във Франкфурт на Майн, но сигнал в службата не е получаван.

От авиопревозвача не обясняват причината за закъснелия полет, но уточняват, че самолетът за София ще излети преди 21:00 часа тази вечер.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шефът на „Булгаргаз“ пред Bulgaria ON AIR: Не изнасяме евтин газ за Румъния

„Булгаргаз“ не изнася евтин газ за Румъния от хранилището в Чирен. Така пред Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на дружеството Николай Павлов отговори на появилите се обвинения от министри. По-рано през седмицата на комисия в Народното събрание енергийният министър Александър Николов заяви, че от българското хранилище е изнасяно синьо гориво […]