Богдан Теофанидис: Разпоредихме пълна проверка в „Български пощи”.

NetNews

Разпоредена е пълна проверка в „Български пощи”. Това заяви новият изпълнителен директор на държавното дружество Богдан Теофанидис в първото си интервю за NOVA след края на първия си работен ден.

Проверката цели да стане ясно трябва ли някой да понесе персонална отговорност заради немарливост, която е довела до пълния срив в дружеството след хакерската атака.

„Когато има препоръки, ако се окаже, че те не са спазвани, тогава може да влезем в хипотеза на персонална вина. Това, което мога да ви уверя е, че новото ръководство ще търси навсякъде. Дали е в сертификатите за сигурност, които са давани на „Български пощи”. Или е човешка грешка, немарливост, недофинансиране, може би, в много от случаите – всичко това подлежи на проверка, която ще бъде оповестена”, подчертава Теофанидис.

„Предвид тежката ситуация с атаката, първата цел на новото ръководство е да се справи максимално бързо с последствията от нея”, обеща новият директор на „Български пощи”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Антоний Гълъбов: Амбициите на Румен Радев са прекалено големи

„Позициите на РС Македония и България се раздалечават и заради експериментите на президента Румен Радев. Агресията, с която говори той е неприемлива, състоянието на сегашните отношения между двете страни е и негова заслуга“, това каза в „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVA NEWS политологът Антоний Гълъбов. Според него […]