Божанков: Ако ГЕРБ бяха подали оставка, нямаше да има избори с пандемия

NetNews

Ако управляващите ни бяха послушали и бяха подали оставка, сега нямаше да имаме заедно с пандемията на дневен ред и избори. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков пред БНТ.

"Цената вече я плащаме. Още при избухването на протестите поискахме оставка на правителството. Ако ни бяха чули, сега нямаше да имаме заедно с пандемията на дневен ред в тази трудна ситуация и избори. Така или иначе вече сме в тази ситуация. Конституцията е ясна. Ние не се месим в правомощията на президента. Той има срок в два месеца, които може да му дадат известна гъвкавост да насрочи изборите и според ситуацията той ще вземе най-правилното решение", допълни още Явор Божанков.

Според него това Народно събрание, колкото пъти е отворило Изборния кодекс, толкова пъти е станало по-зле.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Експерт: Хора с алергии могат да проявят реакция към ваксината

„Хората с класическите алергии са тези, които могат да проявят алергична реакция и към ваксината. Техните организми се съпротивляват на чужди вещества, като образуват специфични антитела, които се свързват със съответния чужд агент. Това са т.нар. атопици. Те би трябвало да бъдат най-заплашени”, заяви проф. д-р Тодор Попов в ефира […]