Божидар Божанов: 4 месеца трябват на печатницата на БНБ, за да има хартия за вота според Изборния кодекс

NetNews

„В свое становище печатницата на БНБ ни казва, че сроковете и наличната техника биха направили невъзможно изпълнението на приетия Изборен кодекс. Сроковете за производство на хартия са поне 4 месеца, а печатницата няма необходимото оборудване”.
Това написа депутатът от „Демократична България” Божидар Божанов в своя профил в социалната мрежа.
Тълкуванието му е, че ако бъде преодоляно ветото, може да няма машинно гласуване. „Предупреждавахме за това на комисия и в зала, казах го и днес с оглед на становището”, пише Божанов.

От Нова телевизия припомнят, че по-рано днес Правната комисия отхвърли ветото на президента за промени в Изборния кодекс.
Той обяснява, че становището е резултат на проведеното в комисията по електронно управление реално обществено обсъждане.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

САЩ планират да удвоят броя на украинските войници, които обучават в Германия

САЩ планират да удвоят броя на украинските войници, които обучават в Германия, до 800 на месец, съобщава американският вестник The New York Times, позовавайки се на източници. Президентът на САЩ Джо Байдън одобри разширяването на програмата за обучението на украинските военни по-рано тази седмица. От началото на следващата година САЩ […]