Божков с имот за над 20 милиона евро в сърцето на Париж (ВИДЕО)

NetNews

Васил Божков притежава изключителн скъп имот в центъра на Париж в импозантна сграда на брега на Сена, пише разследващият сайт "Биволъ". Имотът е закупен за 20,6 милиона евро през есента на 2008 г. Инвестицията е с пари от офшорна фирма, която според Панамските документи е също собственост на самия Божков още от 2003 г. Чрез друга негова офшорка той е инвестирал в самолети., сочат файловете в офшорните регистри.

В публичния Търговски регистър на Франция са регистрирани две фирми на Васил Божков – SCI BO и SCI BOTWO. SCI означава Société Civile Immobilière и обозначава специфична правна форма на компания, създадена за управление на недвижими имоти. И двете фирми са създадени през есента на 2008 г. , непосредствено преди да закупупят имотите. Именно в данните от Панамските досиета излиза информация за заем между панамската фирма Variety Finance SA и френската фирма SCI BO за 20 600 000 евро, който е отпуснат целево непосредствено след създаването на френската компания и е целево за придобиване на недвижима собственост на адрес 27 Quai Anatole France в седми парижки район. Заемът е за 11 г. с лихва 3% годишно, като SCI BO се ангажира да изплати на офшорката 15% от печалбата ако продаде сградата. Върху сградата е учредена ипотека в полза на Variety Finance SA.

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) поиска запор на имущество за стотици милиони на Божков и свързани с него лица само преди 10 дни. В съобщението се казва, че сред исканите за отнемане имоти има и такива в Париж.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изпращаме 120 войници в Афганистан

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в тържествения ритуал по изпращане на 42-ия български военен контингент, определен за участие в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан. Церемонията ще се състои на 2 март на площад „Васил Левски” в Карлово. 42-ят контингент е […]