Бойко Клечков, БСП: Няма да влезем в коалиция за правителство с ГЕРБ и БСП

NetNews

„Връщането на хартиената бюлетина не е наша прищявка и не е от вчера. Това е все пак желанието на нашите избиратели. Ние не сме против машинното гласуване, а искаме избирателят да има възможност, което смятам, че е много демократично“=

Това заяви депутатът Бойко Клечков от БСП в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него се получават ненормални положения с протоколи, при които с машина е направен вотът, а при общия сбор след това не се получават резултатите, което навежда на мисълта, че в пространството има някакво вмешателство и някой друг решава за крайния вот.

„Както в хартиената бюлетина, така и в машинното гласуване, ние виждаме съответни нередности и това не може да ни възпрепятства, за да можем все пак да изберем двата вида гласуване. Изборните резултатите могат да бъдат признати от всички, когато всички си гледат работата в самия изборен процес и не допускаме фалшифициране на резултатите“, посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му с хартиена бюлетина да гласуват хора само над 60 години е дискриминация.

„Колегите от „Продължаваме промяната“ и ДБ използват в момента парламентарните тактики и техники, за да направят изборния ден непоносим. От сутринта се занимаваме с това да приемем само заглавието. Създаде се напрежение, квесторите трябваше да въвеждат ред. Това са грозни неща за парламентаризма“, категоричен е Клечков.

Той смята, че обществото няма добро мнение за парламента и членовете му и това се поражда от ситуации, в които не може чрез компромиси и спокоен тон да се стигне до търсената цел. Той предполага, че законопроектът за хартиеното гласуване ще продължи доста време.

„Ситуациите показват, че по различни парламентарни практики и в най-неизгодните ситуации, въпреки казаните лоши думи, партньорите намират начин да седнат на една маса и да се договарят“, каза депутатът.

Той не изключва възможността БСП да подкрепи „Продължаваме промяната“ по някои политики.

„В момента държавата се намира в много сложна икономическа и политическа обстановка. Онази част от българското население, която е с най-ниски доходи, в момента се нуждае от една сериозна подкрепа във времето, в което се намира“, отбеляза Клечков.

Обвини „Продължаваме промяната“, че са преписали социалната програма на БСП.

„Ние с ГЕРБ и ДПС няма да влезем в коалиция за направа на правителство“, сигурен е депутатът.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Разследват финансирането на предизборните кампании на Еманюел Макрон

Френското правосъдие започва разследване на предизборните кампании на президента Еманюел Макрон от 2017 г. и 2022 г., предаде ДПА, цитирана от БТА. Финансови прокурори от Париж обявиха вчера, че ще проучват въпроса дали Макрон е използвал незаконно услугите на американската консултантска фирма „Маккинзи“, която се разследва за данъчни нарушения във […]