Бойко Станкушев обясни защо падат цените на втечнения газ

NetNews

Цените на втечнения газ падат, тъй като най-големия потребител Китай, започна след локдауна да продава и така подбива цените. Така че ще се появяват нови оферти на освободен газ от най-големия потребител Китай.

Това заяви журналистът Бойко Станкушев пред NOVA.

В Япония поради намаляване на производството, остават количества, които са планирали, предплатили и са складирани някъде, като няма какво да го правят. Има едно смекчаване на тона от Газпром, те се опитват да покажат, че има готовност за предоговаряне на хардлайнерските условия, които сложиха в началото, добави той.

Няма да коментирам скандали. Скандали в парламента е имало и ще има, както и в други парламенти. Добре, че не се стигна до бой. Най-важното за мен е това, което казва премиерът, дали е осъществимо. Аз проверих по чужди сайтове, говорих с енергийни експерти. Контрааргументите на опозицията, че не може, са няколко. Но аз проверих, защо може. Място за танкери в Гърция има. Капацитетът на старото трансбалканско трасе е за над 20 милиарда, а на нас ни трябват около 3. Цените долу-горе ще излязат 75-76 евро, което е с 4-5 евро по-ниско от цената на вече спрения от Газпром руски газ, обясни той в защита на думите на премиера за цената навтечнения газ и за азерския газ.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вашият хороскоп за днес, 14.05.2022 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Идеализирате прекалено много хората и нещата около Вас, а това води до опасно натрупване на илюзии. Загубата на илюзии за Вас може да изглежда като загуба на живота в един момент. Защото просто не опитате да сте по-практични и реалистични. Можете да бъдете. Телец Сякаш ще […]