Борисов инспектира газов обект (ВИДЕО)

NetNews

Министър-председателят посети компресорна станция „Расово“. Поредна инспекция на премиера Бойко Борисов на ключов за страната ни газов обект. Министър-председателят посети компресорна станция „Расово“.

Това е една от двете компресорни станции, които ще служат за повишаване на налягането по трасето на „Балкански поток“. Другата е „Нова Провадия“.

Компресорна станция „Расово” е разположена на площ от малко над 120 декара. Целият капацитет на компресорната станция, за превоз на газ от България към Сърбия е 38 млн. куб метра газ на ден.

Борисов поговори и с работниците, участващи в изграждането, които са от Ирландия.

„Цялата инвестиция, която сме направили само в компресори, е над 30 млн. лв.”, заяви премиерът и допълни, че така се дава възможност на българските потребители и на бизнеса на най-евтината цена да си доставят газ от където пожелаят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да накараме колата да загрее по-бързо

С пристигането на един наистина студен сезон, повечето шофьори на автомобили, които нощуват на улицата, се сблъскват с въпроса всяка сутрин: как по-бързо да загреят колата – и двигателят, и салонът. Има такъв начин, за който ще ви разкажем сега. Добре известно е, че всички проблеми със загряването на колата […]