Борисов: Може юмрукът на Радев веднъж да е юмрук, а не мека китка

NetNews

Според бившия премиер Бойко Борисов държавният глава Румен Радев ще излъже европейските лидери кога казусът с РС Македониия. ще бъде приключен, пише Епицентър.

По думите му Радев и преди е лъгал, като е казвал, че след изборите проблемите ще бъдат решени.

"Може пък и да намери кураж. Може юмрукът веднъж да е юмрук, а не мека китка. Може пък да поеме отговорност веднъж и да не се крие под полата на политическите партии", каза Борисов, след което обвини Радев, че действа бавно и го призова да вземе конкретно решение дали България да подкрепи Северна Македония за присъединяването ѝ в ЕС.

"Юмрукът на Радев, който се стовари върху българската демокрация, се стовари и върху международните ни взаимоотношения. Изпуснаха се много месеци, нагнети се голямо напрежение в Северна Македония. Нито една държава не е на наша страна в спора, защото се пропусна през тези няколко месеца да се обясни какъв точно е проблемът", каза Борисов.

"Уверих председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че ако след изборите ГЕРБ управлява, ще продължим политиките ни за разширяване на Европейския съюз към Западните Балкани." Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Любляна, Словения, където участва в среща на върха на премиерите и лидерите на партиите от ЕНП. Той проведе срещи с европейски лидери и колегите си от ЕНП преди започващата среща Европейски съюз – Западни Балкани. "България трябва да използва Договора за добросъседство с Република Северна Македония като база за постигане на компромиси с нашите западни съседи. Единствено при разширяване на ЕС към Западните Балкани в региона ще има траен мир, устойчиво развитие и общ просперитет. Отговорността ни към бъдещите поколения ни задължава да продължим усилията в тази посока", категоричен е Борисов. "Подчертах пред Урсула фон дер Лайен и категоричния ми ангажимент България да настигне останалите европейски държави в справянето с COVID-19, да се върнем на пътя ни към Еврозоната, както и да подкрепим усилията на европейските лидери за преодоляване на енергийната криза и климатичните промени. За целта ГЕРБ ще положи усилия да спечели категорично изборите на 14 ноември и да работим за конструктивен диалог с останалите отговорни политически сили в България", пище още лидерът на ГЕРБ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Светлин Танчев: Белене още гълта поне 100-200 млн. на година, въпреки че проектът почти не съществува

"Проблемът не е, че дадени държави имат преференциална данъчна политика. В България също е така. И ако ние се бяхме възползвали повече от нея, можеше да привлечем много повече чуждестранни инвестиции. Проблемът идва от лицемерието, което политиците демонстрират. Те говорят едно, пропагандират едно, а в същото време виждаме, че и […]