Борисов: От 15 години такава модернизация на армията ни не е правена

NetNews

“От 15 години такава модернизация на армията ни не е правена. Работим по натовски стандарти и правим всичко необходимо за военните училища, авиацията, моряците, сухопътните сили, специалните части, инфраструктура и летищата.“ Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в завода „ТЕРЕМ – Хан Крум“ ЕООД в Търговище, цитиран от правителствената пресслужба.

Преди дни правителството отпусна 50 000 000 лева по бюджета на Министерството на отбраната за осъществяване на инвестиционен проект „Модернизация на Т-72 за нуждите на танковите формирования от Сухопътни войски“, допълват от пресцентъра на Министерски съвет. Реализирането му ще позволи придобиване на нови и повишаване на съществуващите способности. Проектът е пряко свързан с концепцията за изграждане на отбранителна способност на декларираната в НАТО бригада от „тежък“ тип. По информация на Министерството на отбраната договорът с „ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ“ ЕАД, подписан на 16 декември, е на стойност 78 719 472 лв. с ДДС и е за срок от 2 години.

По време на посещението на премиера Борисов в завода в Търговище бе показан прототипът за модернизация на танковете Т-72, при който се подменят приборите за наблюдение, интегрира се нова система за управление на огъня, както и сателитна връзка.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов докладва на премиера за изпълнението на договора за придобиване на два многофункционални патрулни кораба. „Тези, които ни критикуват, да бяха купили през предишните десетилетия. Заедно с танкове и артилерия, правим и пътища“, посочи от своя страна министър-председателят. Вицепремиерът Каракачанов информира за хода и на останалите проекти за модернизация на армията, които се извършват в момента, като акцентира върху придобиването на бойни самолети и инфраструктурата на военните летища.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

АвтоВАЗ стартира производството на новата Lada Niva Travel

Предприятието LADA West Togliatti започна масово производство на SUV под ново име – LADA Niva Travel. Първият произведен автомобил Niva Travel бе официално представен, а началото на продажбите ще бъде обявено допълнително. Предната част на LADA Niva Travel се отличава с нов капак на моторния отсек с по-обемни отпечатъци, радиаторна […]