Борисов разкри какво са си говорили с Путин по телефона

NetNews

Интересни признания за отношенията си с Владимир Путин през годините направи бившият премиер Бойко Борисов по време на брифинга, който даде днес заедно с Делян Добрев и Теменужка Петкова.

Борисов разказа историята на кучето Бъфи, които той подари на Путин по време на последното му посещение в България. През 2010 г. Борисов даде на Путин – тогава премиер на Русия, пале от породата българско овчарско куче. Кутрето бе от личния развъдник на Борисов. Бившият премиер го бе кръстил Йорго. Но новият му стопанин Путин обяви конкурс за име сред руснаците. Спечели го 5-годишният Дима Соколов, който предложи името Бъфи. Кучето заживя в резиденцията на Путин в Ново Огарьово.

„Оказа се, че в над 1300-годишна държава, няма регистрирана международно призната порода планинско куче. Комунистите, като ги хапят кучетата, ги трепят. И няма останали. Обикалял съм, молил съм се, но възстановихме породата Българско овчарско куче. И давахме, за да я популяризираме. Като дойде Путин, тогава беше премиер, пита ме за кученцата и казах да ги донесат да ги види“, разказа Борисов. Йорго направо се хвърлил в краката на Путин, било като любов от пръв поглед.

„И той го взе. Но минаха 2-3 дни, та му се обадих: Да не вземете да го разпорите да му търсите чипове, подслушватели, то е душичка златна“, му казах. Страхотна порода, гордея се, календарите на ГЕРБ са с него. Христо Иванов и Мирчев мачка не са отгледали, ще ми се подиграват. Най-големите лидери в Европа се снимат с кучетата си – това е символ на нацията. В арабския свят – на Първанов му подариха кон“, продължи с откровенията Борисов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Рекорден недостиг на работна ръка в Германия

Търсенето на работна ръка в Германия е по-високо от всякога въпреки политическата и икономическа несигурност, провокирана от войната в Украйна. Това сочи публикуван днес ключов показател, предаде ДПА. Индексът за трудовия пазар BA-X, който е индикатор за търсенето на служители в страната, през април е достигнал исторически максимум от 138 […]