Борисов се разделя с Караянчева

NetNews

Поне пет знакови имена от парламентарната група на ГЕРБ са поставени на мушката от лидера на управляващата партия, пише в новия си брой седмичникът "Галерия". Радикалните промени се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера.

Пламен Нунев, който минава за особено доверен на Цветан Цветанов и е подозиран, че е в дъното на загубата на кметските избори в Русе, помагайки задкулисно на победителя Милков.

В листата за промяна бил и Владимир Тошев от Видин – най-имотният депутат от региона. Тошев разполагал с близо 300 хиляди налични пари и нито един заем, два автомобила – единият от които Audi А8 за близо 100 хиляди лева и няколко недвижими имота.

Твърде вероятно е с парламента да се раздели и личният лекар на премиера Лъчезар Иванов, който се прочу с няколко сериозни гафа, пише "Галерия".

С единия крак извън парламента бил и бившият шеф на митницата в Кюстендил Кирил Калфин, който е депутат четвърти мандат. Той е сочен за един от виновниците за срива на ГЕРБ в Югозапада.

Сред очакваните жертви на рестарта се спряга името и на Димитър Лазаров, настоящ шеф на Комисята за контрол над службите за сигурност и също депутат четвърти мандат.

Под въпрос за следващия парламент е ѝ Радослава Чеканска, минаваща за близка до Цветанов.

Най-знаковото име от предстоящата чистка е това на настоящият председател на Народното събрание Цвета Караянчева. Според близки до Борисов анализатори, тя акумулира твърде много негативни настроенията и присъствието ѝ занапред в челните редици на ГЕРБ по-скоро ще нанесе допълнителни негативи на партията, пише "Галерия".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

4 милиона заразени с COVID-19 само за седмица

Броят на новите случаи на заразени с коронавируса в света през последната седмица отново се е увеличил с почти 4 милиона, съобщи Световната здравна организация (СЗО), предаде bTV. По данни на организацията до 29 ноември в света са регистрирани над 61 800 000 случая на инфекция с COVID-19. В същото […]