Борисов: Хубаво е „Давай, давай, давай пари“, но трябва да има край

NetNews

Най-добрата антикризисна мярка е бизнесът да отвори на 21 декември, заяви премиерът Бойко Борисов при посещение на фирма за производство на храни в Пловдив. По думите му, трябва да свикнем с мисълта, че започваме да излизаме от пандемията.

"Най-добрата антикризисна мярка, която съм разпоредил на докторите, е 21-и декември да отворим отново всичко, за да може дотогава нашите герои – медицинските работници, лекуват, всеки ден имаме по 2-3000 вече оздравели, за да могат всички тези хора да се връщат в производството", оптимист е министър-председателят.

Ако броят на оздравелите продължи да расте, ще се обмисли отваряне на детските градини и яслите на 14 декември.

Благодарение на антикризисния пакет на правителството работодателите запазват работни места, смята премиерът. До момента държавата е дала 1,1 млрд. лв. в антикризисна подкрепа за бизнеса. Но тя не може да продължава вечно, заяви Бойко Борисов.

"Няма как да не се работи, а някой да плаща 80 на 0 заплатите. Колко време ще издържи така и за всеки бизнес? Много е популистко, много е хубаво, но така ще се задължат с огромни милиарди следващите поколения", отбеляза той.

"Ние трябва да свикнем, че излизаме от пандемията. Ваксини, лекарства, докторите се научиха, лекуват, това трябва да ни бъде мярката, иначе финансово-икономическата криза ще бъде толкова тежка в следващата половин-една година, че с тази практика – давай, давай, давай, давай пари, за да държим работници, тя е хубава, но трябва да има край", размишлява в типичния си стил Борисов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

До четвъртък изготвят списъци с медиците, които искат да се ваксинират

До четвъртък директорите на шестте районни здравни инспекции, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19, трябва да изготвят списъци с желаещите медици, които са на първа линия. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов след среща с тях във ведомството. „След това ще се направи ясна логистика на необходимостта от мобилни […]