Борис Джонсън готви още по-строги ограничения в Англия

NetNews

Британският премиер Борис Джонсън ще оповести тази вечер новата система от по-строги местни ограничения в Англия след изтичането на пълната карантина на 2 декември. Междувременно и четирите съставни части на Обединеното кралство – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия подкрепиха плановете да се позволи общуването между отделни семейства за няколко дни около коледните празници.

Днес в Камарата на общините Джонсън ще изложи следващите планове на правителството в борбата срещу пандемията след 2 декември. Това, което най-много вълнува хората е Коледа, като по предварителни сведения ще се позволи на до три семейства да прекарат заедно пет дни около празниците.

От канцеларията на премиера съобщиха, че ръководствата на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия са дали одобрение за подобна мярка. В Англия обаче след изтичането на пълната карантина ще влязат в сила по-строги ограничения на редица места, като подробностите за това кой район в каква карантина по тристепенната скала ще попадне ще бъдат съобщени в четвъртък.

Очаква се обаче да падне вечерният час за заведенията. Депутатите ще гласуват по новата схема преди изтичането на пълната карантина на 2 декември.

Около 70 депутати от Консервативната партия на премиера заявиха, че няма да подкрепят мерките, ако няма убедителни доказателства, че карантината дава резултати.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Никола Саркози отново в челен сблъсък с правосъдието

Малко след началото си делото срещу бившия френски президент Никола Саркози за корупция днес беше отложено до четвъртък, след като един от другите обвиняеми поиска отлагане по здравословни причини, предадоха Франс прес и ДПА. Съдът нареди да се направи медицинско изследване на 73-годишния бивш съдия Жилбер Азибер, който не се […]