Борис Джонсън: Хората ще могат да прегръщат близките си от 17 май!

NetNews

Британският премиер Борис Джонсън потвърди, че Англия ще облекчи още повече рестрикциите, въведени заради коронавируса, от 17 май. Той добави, че от тази дата хората в Англия ще могат да прегръщат роднините и приятелите си, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

На пресконференция днес Джонсън съобщи, че едновременно с облекчаване на рестрикциите от 17 май, ще бъдат облекчени и правилата за социална дистанция. Той обаче предупреди, че хората трябва да продължат да са предпазливи.

"От идния понеделник ние актуализираме указанията за близките контакти между приятели и членове на семейството", поясни Джонсън. "От повече от година в тази пандемия ние всички знаем, че близкият контакт, като прегръдката, е директен начин за предаване на тази болест. Така че ви призовавам да помислите за уязвимостта на вашите обични хора, независимо от това дали те са ваксинирани с една или две дози, или пък не е имало време ваксината да се задейства", добави той.

Джонсън изключи ускорен край на всички рестрикции, като припомни, че успехът на пътната карта на Англия за излизане от локдауна, зависи от поетапния подход, предаде Ройтерс. По-рано той беше казал, че и последните рестрикции ще отпаднат на 21 юни.

Джонсън каза, че е оптимист, че нещата ще се доближат още повече до нормалността. За градовете той каза, че в крайна сметка центровете им отново ще бъдат изпълнени с оживление, с хора, които искат да общуват помежду си по начина, по който те винаги са го правили.

Премиерът съобщи още, че правителството по-късно този месец ще установи планове за ролята на сертификатите за COVID-19 и за социалната дистанция във възстановяването от коронавирусната криза.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сбогом, парламент! С това ще те запомня

Ще се опитам да дам безпристрастна оценка на 45-ото Народно събрание, колкото и да не отива на страстите, които то разпали, пише Георги Лозанов. Според него отиващият си парламент ще бъде запомнен с тези пет неща: Първо: това Народно събрание е институционално продължение на протестите от миналото лято. Появи се, […]