Браво: Биляна Дудова мачка на световното по борба в Осло

NetNews

Биляна Дудова е на крачка от финал на световното по борба в Осло.

На старта в категория до 59 кг четирикратната европейска шампионка постигна светкавична победа за 43 сек срещу Инета Дантаите от Литва с технически туш 10:0. А на четвъртфиналите постигна нова категорична победа с технически туш 10:0 срещу шведката Сара Линдберг.

Така за място на финала по-късно днес Дудова ще излезе срещу индийката Сарита Сарита, шампионка на Азия.

При 57-килограмовите Евелина Николова започна с успех срещу Юлия Писаренка от Беларус, но след това загуби с туш в четвъртфиналите от японката Сае Нанджо, която е световна шампионка за девойки и победителка на Световната купа през 2020-а. В следобедния сеанс азиатката ще срещне Хелен Марулис, олимпийска шампионка от Рио 2016 и трета от Токио 2020, и при успех Евелина ще продължи в репешажите за бронза.

От надпреварата отпадна София Георгиева след загуба в първия кръг от Анастасия Зимянкова (Беларус) с 5:8.

Мими Христова, която вчера получи травма в полуфиналите и загуби с туш в категория до 65 кг., няма да излезе в битка за бронза тази вечер. Контузията на европейската шампионка от 2020-а се оказа сериозна – извадено рамо.

Полуфиналните битки са днес от 17,45 часа.

Утре участието започват и класиците – Дейвид Димитров (72кг.), Айк Мнацаканян (77кг.) и Тарек Абдеслам (82кг.).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кризата се задълбочава! Цената на топлинните въглища в Европа счупи рекорда

Цената на топлинните въглища в Европа вчера (5 октомври) подобри историческия си рекорд, надхвърляйки 300 долара за тон. Това съобщи международната ценова агенция Argus. "Цената на топлинните въглища в Европа на 5 октомври се повиши с 40 долара за тон и надхвърли 300 долара за тон (cif Амстердам-Ротердам-Антверпен)", уточнява агенцията. […]