Британските власти обсъждат въвеждане на „COVID-паспорти“

NetNews

Британският таблоид „Сън“ съобщава, че британските власти обсъждат възможността за въвеждане на "COVID-паспорти" за тези, за които има доказателства, че не са носители на заразата, така че да се облекчи пътуването с авиокомпаниите.

Специалните сертификати, доказващи, че британците не са заразени с вируса, ще помогнат на пътуването по въздуха да се върне към нормалния си ритъм, след тежка година за индустрията, пише „Сън“, цитиран от БНР.

Предложението е още в начална фаза, допълва изданието, но според източници от лондонското сити, някои компании, сред които De La Rue, обсъждат с властите издаването на сертификати, че пътуващите са преминали тестове за заболяването и не са инфектирани. Предполага се, че този тип документ ще съдържа холографско изображение, защитено със специална технология, каквито се използват при издаването на новите британски паспорти.

De La Rue загуби преди две години надпреварата с френско-холандската фирма Gemalto за поръчката за паспортите. „Сън“ обаче допълва, че нито De La Rue, нито правителството, са коментирали разпространяваните съобщения. Властите планират да съкратят карантината, според някои съобщения, от 14 на 5 дни, което несъмнено ще облекчи пътуването със самолети. Предвижда се и правене на бързи тестове по летищата, което доскоро бе отказвано от правителството. Лятото бе белязано с остра война на думи, като авиокомпаниите обвиниха властите, че с карантините са подписали смъртната присъда на въздухоплавенето.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дядо Коледа влиза в домовете с интерактивно видео

Дядо Коледа тази година не може да седи с децата в моловете, за да слуша поръчките им, но те пак ще имат възможност да му задават въпроси по видеочат от дома, съобщи Ройтерс. Технологичната компания "Сторифайл" разработи изкуствен интелект като алтернатива на празничната традиция. Така Дядо Коледа може да отговаря […]