Британски мобилни оператори засега отлагат таксите за роуминг в Европа

NetNews
Британски мобилни оператори засега отлагат таксите за роуминг в Европа

Снимка: архив, БГНЕС

Британски мобилни оператори отлагат временно връщането на таксите за роуминг в Европа. Мярката трябваше да влезе в сила от началото на 2022 г. съгласно договореностите за Brexit, въпреки че някои оператори имат планове за по-късно през годината, предаде БНР.

„Vodafone“ бе планирал връщането на роуминга за 6 януари, но сега обяви, че е необходимо повече време за проби и това ще стане в края на месеца. „EE“ също отложи въвеждането на таксите от януари за март, като се позова на неуточнени технически проблеми.

Преди Обединеното кралство да напусне ЕС, потребителите можеха да използват техните обаждания, текстови съобщения и мобилни данни в плановете си във всяка страна от ЕС. Търговската сделка по Brexit от края на декември 2020 година обаче дава на мобилните оператори опцията да върнат таксите. Мрежата „Three“ също ще върне таксите за роуминг, но през май. Това означава, че от големите оператори само „O2“ не е обявил планове за връщане на роуминга.

Бен Ууд, главен анализатор на консултанската компания „CCS Insight“ в областта на комуникациите, заяви за Би Би Си, че правенето на големи промени в системата за таксуване на мобилните оператори винаги е рисковано. Щетите за даден оператор могат да бъдат огромни, ако получи отрицателни отзиви от клиенти с огромни сметки. Според Бен Ууд операторите просто не бързат с промяната, забавят въвеждането на роуминга, за да са абсолютно сигурни, че всичко е наред.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж е убит в село Катунци, има задържан

Снимка: архив, БГНЕС 40-годишен мъж е убит тази нощ в село край Сандански, има задържан, съобщи БГНЕС. Към 22.30 ч. снощи е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние на улицата в с. Катунци, община Сандански. Установена е смъртта на мъжа, установени са и следи от насилие – прободна рана […]