„БСП за България“ бистри ситуацията на председателски съвет

NetNews

Като "прецедент" определи ситуацията, предизвикана от решението на "Има Такъв народ", Филип Попов, секретар на ПГ на "БСП за България".

Той посочи, че решение ще бъде търсено на председателки съвет днес, насрочен преди пленарното заседание:

"Ще е различно. Няма как той да оттегли указ на президента, защото не са го издали те. Утре /б.р. днес/ предстои да видим какво точно ще се случи – ще има председателки съвет, ще търсим решение, разбира се, на тази ситуация".

Вчера Националният съвет на БСП и общото събрание на парламентарната група на коалиция "БСП за България" взеха решение, ако кандидатурата за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев не бъде оттеглена, да не подкрепят правителство, предложено от "Има такъв народ". По-рано с подобна позиция излезе и Политическият съвет на коалиционните партньори на левицата:

"Българска социалистическа партия е последователна. Имаме решение на нашия национален орган, именно Националния съвет, и според това решение ще бъде и нашето поведение в пленарна зала".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 11.08.2021 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Време за спортни занимания и какво по-подходящо място от басейна или край морето. Водните процедури са изключително полезни. Не прекалявайте с емоционалните изблици. Телец Зависимостта ви от други хора може малко да ви поизнерви, но като цяло ще постигнете онова, към което сте се устремили. Не […]