„БСП за България“ обнови листата си в Ямбол за предсрочните избори

NetNews

С обновена и подмладена листа се явява на предсрочните парламентарни избори на 11 юли „БСП за България“ в Ямболски избирателен район, съобщиха от партията. Водач отново ще бъде досегашният народен представител Кристиан Вигенин, който в момента е и председател на националния предизборен щаб на „БСП за България“. Той е зам.-председател на БСП по международна дейност, външна политика и европейски въпроси и зам.-председател на 44-то и 45-то Народно събрание. По образование е магистър по „Международни отношения“ и „Макроикономика“, бил е евродепутат и министър на външните работи.

На втора позиция „БСП за България“ отново залага на лекаря от Спешно отделение в ямболската болница Райно Георгиев. Той е на 36 г., с над 10 години стаж в спешната медицина. Областен председател е на Младежкото обединение на БСП, в момента е и общински съветник в града.

Ново лице в листата е 38-годишният Владимир Стоев, който е на трета позиция. По образование е психолог и финансист, от 13 години работи в община „Тунджа“, в момента е директор на дирекция „Отбранително-мобилизационна подготовка, обществен ред и сигурност“.

Четвърти е Стоян Овчаров на 62 г. енергетик, работи в Мини „Марица изток“. Той е и общински съветник в Елхово.

На пета позиция е Здравко Златаров, представител на коалиционния партньор АБВ. Той е на 54 г. педагог по образование, в момента е управител на застрахователна компания.

Шести отново е най-младият представител в листата – 30-годишният учител Койчо Койчев в СУ „Пейо Яворов“ – Стралджа, който е и общински съветник в родния си град.

На седма позиция е представителят на гражданската квота – треньорът по скокове батут и акробатика Нина Недялкова.

На осмо място в листата е 32-годишната Красимира Юрукова – Стоянова. Тя е представител на Политически клуб „Екогласност“. Завършила е „Аграрна икономика“, специалист обработка на данни в онлайн маркетингови проучвания, в момента учи за инженер за софтуерни тествания.

Кандидатите за народни представители са доказани специалисти в своите професионални сфери, средната им възраст е 44 години.

„Стремежът ни е да стигнем до повече хора с нашите послания и да спечелим по-голяма подкрепа. Поставяме си за цел да бъдем отново първа политическа сила в областта и листата с най-висока подкрепа в цялата страна. И най-важното да си върнем втория мандат, който системата на разпределение несправедливо ни открадна“, коментира водачът Кристиан Вигенин след одобряването на листата от Националния съвет на БСП.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Иванов: Илко Желязков още днес трябва да подаде оставка

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов настоя зам.-председателят на Националното бюро за контрол на СРС Илко Желязков да подаде оставка. Желязков, заедно с Делян Пеевски и Васил Божков, вчера бе санкциониран от САЩ по закона “Магнитски”. “Днес сме тук да поискаме оставката на корупционния офицер на влияние не просто на […]