БСП отново се разграничи от кмета на Перник

NetNews

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от поредното решение на кмета на Перник Станислав Владимиров, което е в противоречие със социалната политика на Партията и предизборната платформа за местни избори, съобщават от партията.

По предложение на кмета е увеличена такса смет в селата от 2,5 промила на 19,6, което представлява близо 800 процента. "За нас това е недопустим ръст и особено в сегашния момент на криза и увеличаваща се бедност. Такова увеличение е и неефективно. То само ще направи несъбираемостта на задължения към общината още по-голяма поради невъзможността на хората да ги платят. То не почива и на никаква законова логика. Новата такса смет би трябвало да отчита 6,5 % ръст на минималната работна заплата и отчисленията по чл.60-64 от Закона за отпадъците", смятат социалистите и допълват:

Подобни действия са в разрез с политиката, която БСП винаги сме отстоявали – за социална солидарност и подкрепа на нуждаещите се. Категорично се разграничаваме от тях и настояваме решението да бъде преразгледано. Позиция на ИБ на НС на БСП е приета след сигнали от жители на селата от община Перник на 18.12.2020 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кричим скочи на екоминистерството

Общинските съветници в Кричим гласуваха категорично несъгласие и възражение срещу готвена от министъра на околната среда и водите Емил Димитров заповед, с която МОСВ се кани да обяви Бесапарски възвишения за защитена зона и така практически да блокира не само частната инициатива в терени, които са частна собственост, но да […]