БСП-Ямбол към съветниците от ГЕРБ: Не ние гласувахме увеличението цената на Детската кухня

NetNews 1

„На една и съща сесия ли сме били с колегите от ГЕРБ, които с драматичен патос изричат категорична лъжа, че с гласовете на БСП е повишена таксата за ползване на детска кухня от 1,80 лв. на 2,40 лв.?“ – питат в нарочна декларация съветниците от БСП в Общински съвет – Ямбол. По думите им, те са подкрепили предложението за запазване на старите цени, а именно напускането на сесията от страна на ГЕРБ е причина за приемането на увеличената такса. „Колеги от ГЕРБ! Нека оставим пропагандата за друго време!”, апелират съветниците на БСП.

Групата общински съветници на БСП разпространи късно снощи своя декларация в отговор на такава от ГЕРБ, обвиняваща ги за гласуването на 33,33% увеличена цена на оклада в Детската кухня.

От левицата се аргументират, че са имали последователна позиция по въпроса, като и при приемането на бюджета на общината, и на вчерашната сесия са били против вдигането на таксата. Те обвиняват колегите си от ГЕРБ, че говорят едно, а действията им показват друго. „Явно предизборните риторика и чупки са по-важни (без значение лъжовни или полулъжовни), отколкото реалните действия”, коментират червените.

Ето и пълния текст на декларацията на групата съветници от БСП в Общински съвет – Ямбол, разпространена до медиите:

Едно говорят, друго правят

(във връзка с една политическа декларация)

 Четем една политическа декларация на ПП „ГЕРБ“ – Ямбол и на нейните съветници в общинския съвет на града.

Четем и се чудим на една и съща сесия ли сме били с колегите, които с драматичен патос изричат категорична лъжа, а именно – че с гласовете на БСП е повишена таксата за ползване на детска кухня от  1,80 лв. на 2,40 лв.

Нима ГЕРБ забравиха, че именно те, на 38-то заседание на съвета, проведено на 08.04.2022 год. гласуваха бюджета на Ямбол, предложен от Кмета, в който бе определен среднодневен стойностен оклад в Детска кухня от 2,40 лв / ден?!?

Тогава ние от БСП гласувахме против.

Днес, точно съветниците на БСП подкрепихме предложението  на Георги Миланов от ПП „ГЕРБ“ за запазване на таксата от 1,80 лв./ ден, защото сме последователни в гласуванията си. Ако ГЕРБ не бяха напуснали заседанието, таксата щеше да се запази.

Да, ама не!

Явно предизборните риторика и чупки са по-важни (без значение лъжовни или полулъжовни), отколкото реалните действия.

Така че, колеги от ГЕРБ! Нека оставим пропагандата за друго време! Опитите да дискредитирате конкурентни политически партии все пак трябва да са логични и доколкото се може морални.

Сещаме се за една хубава българска поговорка: „Не гледай какво говори, а какво прави!“.

Групата съветници „БСП за България“ в ОбС – Ямбол

Още по темата:

Съветниците от ГЕРБ в ОбС-Ямбол скочиха срещу вдигане цената на Детската кухня

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “БСП-Ямбол към съветниците от ГЕРБ: Не ние гласувахме увеличението цената на Детската кухня

  1. Всички от БСП са ЗА,с 24-0 е решението.Но съветниците от
    ПП“ ГЕРБ не бяха в залата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Въпросите около референдум за независимост на Шотландия

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обяви вчера планове за произвеждане на втори референдум за независимост на Шотландия през октомври 2023 г. На референдума през 2014 г. шотландците гласуваха в съотношение 55 срещу 45 процента за оставане в Обединеното кралство, но както Брекзит, така и подходът на британското правителство към […]